Surat Al Ahzab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Ahzab
الْأحزاب
Gambar:Al-Ahzab.png
Informasi
Makna Golongan kang Nyekutoni
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 33
Juz Juz 21 (ayat 1-30)
Juz 22 (ayat 31-73)
Statistik
Gunggung ruku' 9 ruku
Gunggung ayat 73 ayat

Surat Al Ahzab (basa Arab:الْأحزاب) punika surat kaping 33 Al-Qur’an. Tegesé "ingkang nyekutoni".Surat ka-33 jroning al-Qur'an. Kapengkar déning 73 ayat, surat Madaniyah, dimudunake sawisé surat Ali Imran. Dinamai Al-Ahzab kang ngandut arti golongan-golongan kang nyekutu karana ing jroning kandutan surat iki kapengkar uga ayat-ayat salah sijiné yaiku ayat 9 nganthi ayat 27 kang nguhubungake déning peperangan Al-Ahzab, yaiku salah sijiné paperangan kang dilancarake déning wong-wong Yahudi kang nyekutu déning kaum munafik uga wong-wong musyrik déning wong-wong mukmin ing Madinah.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Ahzab&oldid=851867"