Surat Al Qalam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Qalam
Alkalam.png
Gambar:Al-Qalam.png
Informasi
Makna Kalam
Nami sanès Nun[1]
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 68
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 52 ayat

Surat Al Qalam (Arab: القلم ,"Kalam") iku surat ka-68 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, dumadi saka 52 ayat. Dijenengaké Al Qalam’ sing maknané pèn dijupuk saka tembung Al Qalam sing anaing ayat pisanan surat iki. Surat iki dijenengi uga surat Nun (aksara nun) dijupuk saka tembung ’’Nun’’ sing ana ing ayat 1 surat iki.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Nabi Muhammad s.a.w. dudu wong sing gila ananging manungsa sing kagungan budi pekerti agung
  • Larangan tolèransi ing babagan kapercayan
  • Larangan mèlu wong-wong sing nduwèni sipat sipat sing dicela Allah
  • Nasib sing dialami déning wong sing duwé kebon minangka conto wong-wong sing ora muji syukur marang nikmat Allah
  • Kecaman-kecaman Allah marang wong sing ingkar lan azab siang bakal ditampa
  • Al Quran iku pepènget tumrap kabèh ummat.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art


Surat Sadurungė:
Surat Al Mulk
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Haaqqah
Surat 68
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Qalam&oldid=833895"