Surat Az Zalzalah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
az-Zalzalah
الزلزلة
Gambar:Az-Zalzalah.png
Informasi
Makna Kegoncangan
Klasifikasi Madaniyah[1]
Surat ka 99
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 8 ayat

Surat Az Zalzalah (basa Arab:الزلزلة) iku surat ka-99 jroning Al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 8 ayat lan kagolong surat Madaniyah. Surat iki diudhunaké sawisé surat An Nisa'. Jeneng Az-Zalzalah dijupuk saka tembung Zilzaal sing maknané 'goncangan' lan ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok isi[sunting | sunting sumber]

Pokok isiné nyaritakaké kedadéyan ing dina kiamat nalika bumi digoncang lan manungsa takon ngenani kedadéyan nalika iku. Lan janji yèn saben tumindak apik lan tumindak ala senadyan cilik bakal diitung.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art


Surat Sadurungė:
Surat Al Bayyinah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al 'Adiyat
Surat 99
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Az_Zalzalah&oldid=832520"