Surat An Nisaa’

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
an-Nisa'
Alnesa2.png
Ayah 1 s.d. Ayah 2
Ayah 1 s.d. Ayah 2
Informasi
Makna Wanita
Nami sanès an-Nisa'ul Kubra
(an-Nisa yang Besar)[1]
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 4
Juz Juz 4 (ayat 1-23)
Juz 5 (ayat 24-147)
Juz 6 (ayat 148-176)
Statistik
Gunggung ayat 176 ayat

Surat An Nisaa’ (Arab سورة النساء) iku surat kaping papat Al-Quran mawa 176 ayat. Tegesé iku "Para Wanita". Surat iki surat Madinah. Dijenengaké An- Nisa (wanita) amarga jroning surat iki akèh dibahas sing magepokan kero wong wadon. Surat liya sing akèh uga sing mbahas bab-bab ngenani wong wadon yaiku surat At-Talaq. Kanthi anané pepadhan iki banjur surat An-Nisa biasa disebut : Surah An-Nisa Al Kubra (surat An-Nisa sing gedhé), déné surat At-Talaq disebut : Surah An-Nisa As-Sughra (surat An-Nisa sing cilik).

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Ali Imran
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al-Maidah
Surat 4
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_An_Nisaa’&oldid=820108"