Surat Al Buruuj

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Buruj
Alberog.png
Gambar:Al-Buruj.png
Informasi
Makna Gugusan Bintang
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 85
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 22 ayat

Surat Al-Buruj (basa Arab:البروج) iku surat ka-85 jroning Al Qur'an. Surat Al-Buruj kalebu golongan surat makiyyah dumadi saka 22 ayat.Dijenengake Al Buruuj kang artine Gugusan Lintang dijupuk saka tembung Al Buruuj kang ana ing ayat kapisan surat iki.

Pokok-pokok Isiné[sunting | sunting sumber]

  • Tindak tanduk wong-wong kafir ing tindakané wong-wong kang ngelaksanakake patunjuk rasul
  • Bukti-bukti kakuasaan lan keesaan Allah
  • Pertandha Gusti Allah minangka wong-wong kafir ing Mekkah kena azab kaya déning kaum Fir'aun lan Tsamud ditimpa azab
  • Dijanjikake ing Gusti Allah minangka kamurnian Al Quran.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surah Al-Insyiqaq
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surah At-Tariq
Surat 85

a

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Buruuj&oldid=867771"