Surat Al A’Raaf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-A'raf
الأعراف
Ayat 1 s.d. Ayat 5
Ayat 1 s.d. Ayat 5
Informasi
Makna Papan paling dhuwur
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 7
Juz Juz 8 (ayat 1-87)
Juz 9 (ayat 88-206)
Statistik
Gunggung ayat 206 ayat
Ayat Sajdah Ayat 206

Surat Al A’Raaf (Arab سورة الأعراف ) iku surat kaping 7 Al-Quran mawa 206 ayat. Surat iki surat Mekkah. Isiné ngenani kahanan wong-wong sing ana ing dhuwur Al-A'raf yaiku: papan sing paling dhuwur ing wates surga lan neraka.

Pokok-pokok isi[sunting | sunting sumber]

  1. Kaimanan: Mentauhidkan Allah jroning ndedonga lan ibadat; mung Gusti Allah dhéwé sing ngatur lan njaga alam; nyiptakaké undhang-undhang lan hukum-hukum kanggo ngatur kauripan manungsa ing donya lan ing akhirat; Allah manggon ing 'Arasy; bantahan marang kapalsuan syirik; ketauhidan ya iku miturut marang fitrah manungsa; Musa ngendika karo Allah; ngenani mirsani Allah; préntah ngayahi ibadat sinambi ngasoraké dhiri marang Gusti Allah; Allah nduwèni al asmaaul husna.
  2. Hukum-hukum: Larangan nuruti lelaku lan adat istiadat sing ala; kewajiban nuruti Allah lan rasul; préntah macak nalika arep ngayahi shalat; bantahan marang wong sing nganggep haram rerenggan utawa pepaès sing dianugerahaké déning Gusti Allah; préntah mangan panganan sing halal lan apik lan larangan mangan sing suwaliké.
  3. Kisah-kisah: Kisah Nabi Adam a.s. karo iblis; kisah Nabi Nuh a.s. lan kaumé; kisah Nabi Shaleh a.s. karo kaumé; kisah Nabi Syu'aib a.s. karo kaumé; kisah Nabi Musa a.s. karo Fir'aun.
  4. Liya-liya: Al Quran diudhunaké marang Nabi sing pungkasan lan préntah mengikutinya; Nabi Muhammad s.a.w. diutus kanggo kabèh manungsa; adab wong mukmin, adab krungu wacan Al Quran lan zikir; rasul tanggung jawab neruaké seruan Allah; balesan marang wong-wong sing nuruti lan ngingkari rasul; da'wah rasul-rasul sing sepisanan ya iku tauhid marang Gusti Allah; ngenani ashhaabul A'raaf sing dumunung antara syurga lan neraka; Allah pencipta makhluk; manungsa ya iku makhluk sing paling apik didadèkaké déning Gusti Allah sarta nduwèni kasedyan kanggo apik lan kanggo ala; memusuhan syaitan marang Bani Adam; manungsa khalifah Allah ing bumi; ajuring kaum ya iku amarga lelakuné dhéwé; saben bangsa nduwèni mangsa jaya lan mangsa ajur; Allah nyoba manungsa nganggo kasugihan lan kamlaratan; istidraj azab Allah marang wong-wong sing ngingkari ayat-ayat-É.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Mukaddimah Al Qur'an versi terjemahan Departemen Agama Republik Indonesia


Surat Sadurungė:
Surat Al An'am
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Anfal
Surat 7


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_A’Raaf&oldid=820094"