Surat Yusuf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yusuf
Yosof.png
Ayat 1 s.d. Ayat 4
Ayat 1 s.d. Ayat 4
Informasi
Makna Nabi Yusuf
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 12
Juz Juz 12 (ayat 1-52)
Juz 13 (ayat 53-111)
Statistik
Gunggung ayat 111 ayat

Surat Yusuf (Arab سورة يوسف) iku surat kaping 12 Al-Quran mawa 111 ayat. Surat iki kagolong Surat Mekkah. Isiné bab caritané nabi Yusuf sing uga ditepungi déning wong Yahudi lan Kristen.

Pokok=pokok isi[sunting | sunting sumber]

  1. Kaimanan: Kenabian Yusuf lan mukjizat-mukjizaté; katentuan sing magepokan karo kaagamaan ya iku mung hak Allah waé; qadha Allah ora bisa diowahi; para rasul kabèh lanang.
  2. Hukum-hukum: Kudu ndhelikaké (merahasiakan) sing bisa ngindhani fitnah; barang lan anak temon wajib dijupuk ora kena diumbaraké; olèh ngayahi helah sing ora ngrugèkaké wong liya supaya antuk kemaslahatan.
  3. Kisah-kisah: Riwayat Nabi Yusuf sasedulur lan wong tuwané Ya'qub
  4. Lan liya-liya: Sawetara sifat lan suri teladan sing mulia sing bisa dijupuk saka cerita Yusuf: persamaan antara agama para nabi-nabi ya iku tauhid.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Mukaddimah Al Qur'an versi terjemahan Departemen Agama Republik Indonesia


Surat Sadurungė:
Surat Hud
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Ar Ra’d
Surat 12
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Yusuf&oldid=878670"