Surat Al Ahqaaf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Ahqaf
Sura46.pdf
Informasi
Makna Bukit-Bukit Pasir
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 46
Juz Juz 26
Statistik
Gunggung ruku' 4 ruku
Gunggung ayat 35 ayat

Surat Al-Ahqaf (Arab: الأحقاف) iku surat ka-46 ing sajroning al-Qur'an. Surat iku kagolong surat Makkiyah kang dumadi saka 35 ayat. Dijenengi al-Ahqaf kang tegese Gunung/Bukit-Bukit Pasir dijupuk saka tembung al-Ahqaf kang ana ing ayat 21 surat iki. Ing sajrone surat iki lan sadurunge dijlentrehake yen Nabi Hud wis nyampeke risalahe marang kaume ing al-Ahqaf kang saiki dikenal kanthi jeneng ar-Rab'ul Khali, nanging kamume tetep ora manut, sanajan kaume wis dielingake dening rasul-rasul sadurunge. Nganti Gusti Allah menehi adab kanthi cara kaum mau kasebul dening angin kang gedhe. Kahanan iku minangka pratandha saka Gusti Allah marang warga Quraisy bakal diwenehi adab yen ora manut karo rasule.



Surat Sadurungė:
Surat Al-Jasiyah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Muhammad
Surat 46
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Ahqaaf&oldid=831317"