Surat Al Ma’aarij

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Ma'arij
Almaareg.png
Gambar:Al-Ma'arij.png
Informasi
Makna Papan-papan Munggah
Nami sanès Sa'ala sailun[1]
Klasifikasi Makkiyah
Al-Mufassal[1]
Surat ka 70
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 44 ayat

Surat Al-Ma'arij (Arab: المعارج , "Papan-papan Munggah") iku surat ka-70 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah sing dumadi saka 44 ayat. Dijenengi Al Ma’aarij sing maknané papan munggah dijupuk saka tembung Al Ma’aarij sing ana ing ayat ka 3 surat iki. Para ahli tafsir maringi sawetara penafsiran ngenani bab iki antara liya langit, nikmat karunia lan derajat utawa tingkatan sing diparingaké Allah s.w.t marang ahli swarga.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Printah sabar marang Nabi Muhammad s.a.w jroning ngadhepi poyokan lan kaingkaran wong-wong kafir
  • Kedadéyan-kedadéyan ing dina kiyamat
  • Azab Allah ora bisa disélaki kanthi tebusan apa waé
  • Sipat-sipat manungsa sing njlomprongaké mlebu geni neraka
  • Amal-amal tumindak sing bisa nggawa manungsa menyang martabat sing dhuwur
  • Pènget Allah bakal ngganti kaum sing duraka kanthi kaum sing luwih apik.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Muhammad Nashruddin Al-Albani. Sifat Salat Nabi. 2000. Yogyakarta: Media Hidayah


Surat Sadurungė:
Surat Al Haaqqah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Nuh
Surat 70