Surat Al Muzzammil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Muzzammil
Almozamel.png
Al-Muzzammil.png
Informasi
Makna Wong Sing Kemulan
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 73
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 20 ayat

Surah Al-Muzzammil (Arab: المزمّل ,"Wong Sing Kemulan") iku surat ka-73 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, dumadi saka 20 ayat. Dijenengaké Al Muzzammil sing maknané Wong sing kemulan dijupuk saka tembung Al Muzzammil sing ana ing ayat pisanan surat iki. Sing dimaksudaké wong sing kemulan ya iku Nabi Muhammad s.a.w.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Pituduh-pituduh sing kudu dilakoni déning Rasullulah s.a.w. kanggo nguwataké rohani guna persiapan nampa wahyu, ya iku kanthi tangi ing wayah wengi kanggo sembahyang tahajjud, maca Al Quran kanthi tartil; tasbih lan tahmid
  • Printah sabar marang celaan wong-wong sing mendustakan Rasul
  • Umat Islam diprintahaké supaya shalat tahajud, jihad ing dalan Allah, maca Al Quran, ngadegaké salat, mbayar zakat, mblanjakaké harta ing dalan Allah, lan nyuwun ampunan marang Allah s.w.t.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Jinn
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Muddatstsir
Surat 73
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Muzzammil&oldid=833894"