Surat At Taghaabun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
at-Tagabun
Eltkhabon.png
At-Tagabun.png
Informasi
Makna Dina dituduhaké kabèh Kasalahan
Klasifikasi Madaniyah[1]
Surat ka 64
Juz Juz 28
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 18 ayat

Surat At-Tagabun (Arab: التّغابن , "Dina Dituduhaké Kabèh Kasalahan") iku surat ka-64 jroning al Qur'an. Surat iki kagolong surat Madaniyah, dumadi saka 18 ayat. Jeneng At-Tagabun dijupuk saka tembung At-Tagabun sing ana ing ayat ka 9 sing maknané dina dituduhaké kabèh kasalahan.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Kaimanan
    • Kabèh isi alam tasbih marang Allah,
    • Panjelasan ngenani kakuwasan Allah sarta jembaring ilmu-Né.
    • Panegasan yèn kabèh sing kedadéyan ing alam iki saka idin Allah.
  • Hukum-hukum
    • Printah taat marang Allah lan Rasul
    • Printah supaya takwa lan nafkahaké harta.
  • Liya-liya
    • Pepènget marang wong-wong kafir ngenani nasib wong-wong biyèn sing durhaka marang rasul-rasul
    • Ing antara bojo-bojo lan anak-anak sawenèh ana sing dadi mungsuh
    • Harta lan anak-anak iku pacoban lan ujian tumrap manungsa.
    • Allah Pirsa sing ghaib lan sing nyata

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Al-Qur'an dan Terjemahannya

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Munaafiqun
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat At Talaq
Surat 64

http://c.1asphost.com/sibin/Alquran_Tafsir.asp?SuratKe=64

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_At_Taghaabun&oldid=833900"