Surat Al Qashash

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Qasas
القصص
Sura28.pdf
Informasi
Makna Crita-Crita
Nami sanès Musa
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 28
Juz Juz 20
Statistik
Gunggung ruku' 9 ruku
Gunggung ayat 88 ayat
Surah Al-Qasas:88 disusul Surah Al-Ankabut:1

Surah Al-Qasas (Arab: القصص ,"Crita-Crita") punika surah ka-28 ing al-Qur'an. Surah punika dipun-turunaken ing Makkah sasampunipun Surat An-Naml lan kasusun saking 88 ayat. Surahpuniki dipunwastani surah Al-Qasas amargi mendhet dan terdiri dari 88 ayat. Irah-irahan Al-Qasas dipun-pendhet saking tembung ing ayat 25 ingkang maknanipun::

"Banjur salah satunggiling saking tiyang estri kakang-adhi sakloron punika dumugi kanthi langkah lingsem sinambi matur: Sayektinipun rama kawula manggihi panjenengan kagem males budhi panjenengan maringi toya kéwan ternak kawula . Mila nalika Musa dumugi pinanggihan lan atur cariyos-cariyos lelampahan ingkang sampun dipun-lakèni , tiyang sepuh punka ngendika:'Aja sliramu mangu, sliramu wis slamet saka wong-wong zalim iku."

Surah punika katurunaken sasampunipun kaum muslimin taksih dèrèng kiyat nalika taksih dipunkuya-kuya kaliyan tiyang-tiyang Musrikin Mekkah ing cekel panguwaosan lan urip mubra-mubru. Mila, Allah nurunaken surah punika dados pangèling tumrap riwayatipun Nabi Musa saking Fir'aun ingkang kejem lan kaméwahipun Qarun sarta maringi janji kagem kajayan Muhammad ing tembé.

Intisari Surah[sunting | sunting sumber]

Sapérangan utama ing surah punika nyariosaken riwayatipun Nabi Musa saking prasatawa ing dumadi ing tanah kalairanipun sarta nuduhaken kejemipun Fir'aun lan pitulungan Allah tumrap Bani Israil nalika Nabi Musa wiwit angsal wahyu.

Cariyos bèntenipun:

  • cariyos nabi-nabi rumiyin kagem bukti kenabian Nabi Muhammad
  • kautaman ahlul kitab ingkang ngimani Nabi Muhammad s.a.w.
  • pamaringan taufik dumateng kawula-Nipun ingkang gadhah iman.
  • Allah ngleburaken padunung sawijining nagari amargi siya-siya kaliyan dhiri pribadi lan kaumipun
  • boten wonten azab kagem kaum ingkang dérèng kautus rasul rasul.
  • Kahanan tiyang kafir ing [[Kiamat (ISlam)}Dinten Kiamat]].
  • Prabédan siang lan ndalu dados rahmat kanggé manungsa..
  • Kasaénan bakal dipunwales Allah matikel-tikel déné tindak culika dipunwales sami imbang.
  • Janji kajayan Nabi Muhammad s.a.w.
  • Cariyos Qarun ingkang urip mubra-mubru.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat An Naml
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al 'Ankabut
Surat 28
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Qashash&oldid=823202"