Surat Ad Dukhaan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
ad-Dukhan
الدّخان
Sura44.pdf
Informasi
Makna Kabut
Klasifikasi Makkiyah
Juz Juz 25
Statistik
Gunggung ruku' 3 ruku
Gunggung ayat 59 ayat

Surat Ad-Dukhan (basa Arab:الدخان) iku surat ka44 jroning al-Qur'an. Surat ini kagolong surat makkiyah sing dumadi saka 59 ayat. Dijenengake Ad-Dukhan sing maknane Kabut dijupuk saka tembung Ad-Dukhan ing ayat 10 surat iki.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Kaimanan
    • Dalil-dalil kenabian Muhammad s.a.w.
    • Huru-hara lan kahebatan dina kiamat
    • Ing dina kiamat mung amal-amal sing nisa nukung
    • Azab lan penderitaan sing ditemoni wong-wong kafir ing akhirat sarta nikmat lan kasenengan sing ditampa wong-wong mukmin

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Az-Zukhruf
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al-Jasiyah
Surat 44
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Ad_Dukhaan&oldid=829584"