Surat Al Fath

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Fath
الفتح
Al-fat-h.png
Informasi
Makna Kemenangan
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 48
Juz Juz 26
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku
Gunggung ayat 29 ayat

Surat Al-Fath (Arab: الفتح , "Kemenangan") yaiku surat kaping 48 sajroning Al-Qur'an. Surat iki kalebu surat Madaniyah kang dumadi saka 29 ayat. Dijenengake Al-Fath kang tegese Kemenangan kajupuk saka ngendikane Fat-han kang ana ing ayat pisanan ing surat iki. Sebagian akeh saka ayat-ayat surat iki ngandharakae apa wae kang ana hubungane karo kemenangan kang dientuki dening Nabi Muhammad SAW sajroning prange.

Nabi Muhammad SAW bungah banget nalika ayat pisanan surat iki mudhun. Kabungahan iki dinyatakake sajroning sabdhane kang diriwayatake dening Sahih Bukhari; Sesungguhnya telah diturunkan kepadaku satu surat, yang surat itu benar-benar lebih aku cintai dari seluruh apa yang disinari matahari. Kabungahan Nabi Muhammad SAW iku amarga ayat-ayate ngandharake babagan kamenangan kang bakalan dientukake Muhammad SAW. sajroning perjuwangane lan babagan kasampurnan nikmat Gusti Allah marang piyambake.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Keimanan
    • Gusti Allah duwe prajurit ing langit lan ing bumi
    • Janjine Gusti Allah marang wong-wong mukmin yen sakabehing wong-wong mukmin bakalan entuk sepurane Gusti Allah lan ganjaran kang gedhe
    • Gusti Allah ndhawuhi Muhammad s.a.w. minangka seksi, kang nggawa pawarta bebungah lan paweneh peringatan
    • Agama Islam bakalan ngalahake agama-agama liya
  • Hukum-hukum
    • Wong pincang lan wong-wong kang lara bakalan dibebasake saka kuwajiban prang
  • Kisah-kisah
  • Liyane
    • Pawarta bebungah kang diandharake dening Gusti Allah marang Nabi Muhammad s.a.w. yen dheweke bebarengan wong mukmin bakalan mlebu kutha Mekkah kanthi kemenangan, lan sakabehing iki bakalan kadadeyan ing taun ngarepe
    • Tumindake wong-wong mukmin marang wong mukmin lan tumindake sakabeging wong-wong mukmin marang wong-wong kafir
    • Sifat-sifat Nabi Muhammad s.a.w. lan sahabate wis diandharake ing Taurat lan Injil
    • Janjine Gusti Allah yen wong-wong Islam bakalan nguwasai panggonan-panggonan kang nalika jamane Nabi Muhammad s.a.w. durung dikuwasai

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Muhammad
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Hujurat
Surat 48
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Fath&oldid=831499"