Surat Al Maa’uun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Ma'un
الْمَاعُونَ
Sura107.pdf
Informasi
Makna Barang-barang sing migunani
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 107
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 7 ayat

Surah Al-Ma'un (basa Arab:الْمَاعُونَ, "Barang-barang sing migunani") iku surat ka-107 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah lan dumadi saka 7 ayat. Tembung Al Maa'uun maknané barang-barang sing migunani, dijupuk saka ayat ka-7 jroning surat iki. Pokok isi surat nyritakaké ancaman marang sing kagolong ndhustakaké agama yakuwi wong sing nyentak anak yatim, ora nulungi fakir miskin, riya'(kepingin dialembana) nalika shalat, sarta wegah nulung kanthi barang-barang sing migunani.

Tèks[sunting | sunting sumber]

أَرَأَيْتَ الَّذِي يُكَذِّبُ بِالدِّينِ(1)فَذَلِكَ الَّذِي يَدُعُّ الْيَتِيمَ(2)وَلَا يَحُضُّ عَلَى طَعَامِ الْمِسْكِينِ(3)فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ(4)الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ(5)الَّذِينَ هُمْ يُرَاءُونَ(6)وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ (7)

Jarwanipun[sunting | sunting sumber]

  1. Apa sira deleng wong kang maido agama?
  2. Yaiku wong kang nulak panjaluke bocah yatim (santak).
  3. Lan ora aweh pangan utawa akon aweh pangan wong miskin (wong sing melarat ora kecukup).
  4. Cilaka temen (wong munafiq) kang padha solat.
  5. Kang padha ora tuhu-tuhu ing dalem sholate.
  6. Kang padah murih ing pangaleming wong[1603].
  7. Lan padha ora gelem nyilihi pirantining omah marang wong kang nyilihi[1604]. [1]

[1603] Riya inggih punika melampahi panggawenan mboten luru Ridhanipun Allah nanging malah luru pujian menawi kemasyhuran ing masyarakat. [1604] Sebagian mufassirin mengartiaken: wegah membayar


Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tafsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Quraisy
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Kautsar
Surat 107
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Maa’uun&oldid=826905"