Surat An Nashr

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
an-Nasr
النصر
Gambar:An-Nasr.png
Informasi
Makna Pitulungan
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 110
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 3 ayat

Surah An-Nasr (basa Arab:النصر) punika surah ka-110 salabetipun al-Qur'an. Surah puniki kapérang saking 3 ayat lan kalebet surah Madaniyah. An Nasr ateges "Pitulungan", nami surah puniki wonten kaitanipun kaliyan topik surah puniki inggih punika janji menawi pitulungan Allah bakal rawuh lan Islam bakal pikantuk kamenangan.

Sesambungan kaliyan surah Al-Lahab[sunting | sunting sumber]

Surah An-Nasr medharaken perkawis kamenangan ingkang dipunpikantuk Nabi Muhammad lan pengikut-pengikutipun, éwadéné surat Al Lahab medharaken perkawis kebinasaan lan siksa ingkang bakal dipuntandhang déning Abu Lahab lan garwanipun minangka tiyang-tiyang ingkang nentang Nabi.

Tèks[sunting | sunting sumber]

Alih aksara[sunting | sunting sumber]

bismilaahir rahmaanir rahiim
idza jaa an-nasrullaahi wal fat-h
wa ra aitan naasa yadkhuluuna fii diini laahi atwaja
fasabih bihamdi rabika wastafirh
innahu kana tawwaba

Jarwanipun[sunting | sunting sumber]

  1. Nalika pitulunge Allah lan kemenangan wis teka (karebute Makkah).
  2. Sira deleng manungsa panthan-panthan padha mlebu Islam agamaning Allah.
  3. Mulane sir nyebuta Maha Suci kelawan muji ing Pangeranira. Satemene Allah itu kapareng banget ngapura dosa. [1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tafsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Kaafiruun
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Lahab
Surat 110
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_An_Nashr&oldid=822962"