Surat Al Fajr

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Fajr
الفجر
Gambar:Al-Fajr.png
Informasi
Makna Fajar
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 89
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 30 ayat

Surah Al-Fajr (basa Arab:الفجر, "Fajar") iku salah sijiné surat ka-89 jroning al-Qur'an. Surat Al-Fajr kagolong surat Makkiyah kang kapengkar déning 30 ayat. Jeneng Surat Al-Fajr kang ngandut arti Fajar dijupuk saka tembung Al-Fajr kang ana ing ayat kapisanan Surat Al-Fajr.

Kandutan[sunting | sunting sumber]

  • Allah nyumpah lan menehi azab déning wong-wong kang fekir supaya ora bisa ngélak saka azab kang ditampa.
  • Kahanan urip kepénak utawa kahanan bencana bisa dilakoni déning wong fekir, didadekake pralambang utawa pertandha uga pangormatan saka sakebehane coba kang nimpa
  • Wong kang ora bisa ngopeni déning bocah yatim utawa ora bisa menehi pangan déning wong ora ndhuwe digolongake wong kang dikucilake.
  • Bakal cilaka déning wong-wong kang tumindak mangan bandha utawa warisan kanthi campur aduk lan wong kang tresnani bandha
  • Sengkala lan cilaka bakal katampa ing dina kiamat marang wong-wong kang fekir
  • Wong kang ndhuweni sifat muthmainnah (tenang) bisa katuran kamuliaan ing sisi Allah.


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surah Al-Gasyiyah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surah Al-Balad
Surat 89
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Fajr&oldid=832525"