Surat Hud

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hud
Hood.png
Ayah 1 s.d. Ayah 3
Ayah 1 s.d. Ayah 3
Informasi
Makna Nabi Hud
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 11
Juz Juz 11 (ayat 1-5)
Juz 12 (ayat 6-123)
Statistik
Gunggung ayat 123 ayat

Surat Hud (Arab سورة هود) iku surat kaping 11 Al-Quran mawa 123 ayat. Surat iki surat Mekkah.

Pokok-pokok isi[sunting | sunting sumber]

  1. Kaimanan: Anané 'Arsy Allah; kedadéyan alam jroning 6 tahap; anané golongan-golongan manungsa ing dina kiamat.
  2. Hukum-hukum: Agama ngolèhaké nikmati sing apik-apik lan nganggo perhiasan asal ora luwih-luwih; ora olèh sombong; ora olèh dedonga utawa ngarepaké apa sing ora mungkin miturut sunnah Allah.
  3. Kisah-kisah: Kisah Nuh a.s. lan kaumé; kisah Huud a.s. lan kaumé; kisah Shaleh a.s. lan kaumé; kisah Ibrahim a.s. lan kaumé; kisah Syu'aib a.s. lan kaumé; kisah Luth a.s. lan kaumé; kisah Musa a.s. lan kaumé.
  4. Lan liya[liya: Pelajaran-peIajaran sing dijupuk saka kisah-kisah para nabi; banyu sumber kabèh kauripan; salat iku nguataké iman; sunnah Allah sing magepokan karo kebinasaan sawiji kaum.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Mukaddimah Al Qur'an versi terjemahan Departemen Agama Republik Indonesia


Surat Sadurungė:
Surat Yunus
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Yusuf
Surat 11


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Hud&oldid=813357"