Surat Al Mursalaat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Mursalat
Almorsalat.png
Gambar:Al-Mursalat.png
Informasi
Makna Malaikat-Malaikat Sing Diutus
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 77
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 50 ayat

Surat Al-Mursalat (basa Arab:المرسلات) iku surat ka-77 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, dumadi saka 50 ayat. Dijenengaké Al Mursalaat sing maknané Malaikat-malaikat sing di utus dijupuk saka tembung Al Mursalaat sing ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Panegasan Allah yèn kabèh sing diancamaké mesthi bakal kedadéyan
  • Prastawa-prastawa sing kedadéyan sadurungé dina bangkit
  • Pènget Allah bakal ajuré umat-umat sing dhsisik mendustakan nabi-nabi lan asal kedadéyan manungsa saka banyu sing nistha
  • Kahanan wong-wong kafir lan wong mukmin ing dina kiyamat

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Insaan
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat An Naba’
Surat 77
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Mursalaat&oldid=834005"