Surat Qaaf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Qaf
Sura50.pdf
Informasi
Makna Qaf
Nami sanès al-Basiqat
(Ingkang inggil)
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 50
Juz Juz 26
Statistik
Gunggung ruku' 3 ruku
Gunggung ayat 45 ayat

Surah Qaaf (Arab: ق , "Qaf") iku surat ka-50 ing sajerone al-Qur'an. Surat iki kagolong surat makkiyah kang kadadéyan saka 45 ayat. Dijenengi Qaf amarga surat iki diwiwiti nganggo aksara Qaf. Miturut hadits riwayat Imam Muslim, yèn Nabi Muhammad seneng maca surat iki nalika raka'at sing kapisan nalika sholat subuh lan nalika riyaya. Nanging miturut riwayat Abu Daud, Al-Baihaqi lan Ibnu Majah nyebutaké yèn Nabi Muhammad maca surat iki nalika Khotbah Shalat Jumat. Saka loro riwayat iku nuduhaké yèn surat Qaaf iku sering diwaos Nabi Muhammad ing panggon umum, kanggo ngéléngaké manungsa perkara babagan anugrah kang diawènèhaké marang manungsa. Saliyané iku uga ana babagan dina uripé makhluk nalika bubar kiyamat utawa dina bangkit, dina hisab (etung-etungan amal), swarga, neraka, ganjaran, dosa, lsp.[1] Surat iki diarani uga Al-Basiqat dijupuk saka tembung Al-Basiqat kang ana ing ayat 10 surat iki.[1] Surat iki uga ngandharaké ingkaré wong-wong kafir marang Nabi Muhammad iku bab kang wajar, amarga rasul-rasul sadurunge uga diingkari lan ora dipercaya dening umat-umaté.[1]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)Qaaf dipunwaos tanggal 25 Juli 2012

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Hujurat
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Adz Dzaariyat
Surat 50
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Qaaf&oldid=831412"