Surat Al Jin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Jinn
Aljen.png
Al-Jinn.png
Informasi
Makna Jin
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 72
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 28 ayat

Surat Al-Jinn (Arab: الجنّ ,"Jin") iku surat ka-72 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah lan dumadi saka 28 ayat. Dijenengaké "al-Jinn" sing maknané "Jin" dijupuk saka tembung "al-Jinn" sing ana ing ayat pisanan surat iki. Ing ayat kasebut lan ayat-ayat sabanjuré diterangaké yèn Jin minangka makhluk alus wis krungu pamacané al-Qur'an lan jin mèlu ajaran al-Qur'an kasebut.

Isi[sunting | sunting sumber]

  • Sesurupan ngenani jin déning Nabi Muhammad liwat dalan wahyu
  • Pratélan iman sagolongan jin marang Allah
  • Jin ana sing iman nanging ana uga sing kafir
  • Janji Allah marang jin lan manungsa, bakal nglimpahaké rezeki-Né yèn padha mèlu dalan sing lempeng
  • Janji pangayoman Allah marang Nabi Muhammad lan wahyu sing diasta.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Nuh
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Muzzammil
Surat 72
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Jin&oldid=833891"