Surat At Takaatsur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
at-Takasur
253px
Gambar:At-Takathur.png
Informasi
Makna Megah-Megahan
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 102
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 8 ayat

Surah At-Takasur (basa Arab:التكاثر) iku surat ka-102 jroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 8 ayat lan klebu golongan surat-surat Makkiyah, diturunaké sawisé surat Al Kautsar. Dijenengaké At-Takaatsur (megah-megahan) dijupuk saka tembung At-Takaatsur sing ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok-pokok isi[sunting | sunting sumber]

Pepnginan manungsa kanggo urip megah-megahan jroning babagan duniawi, kerep nglalèkaké saka tujuwan uripé. Manungsa nembé éling marang kesalahané nalika maut teka; manungsa bakal ditakoni ing akhirat ngenani nikmat sing dibangga-banggakaké.

Tèks[1][sunting | sunting sumber]

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
أَلْهَٮٰكُمُ ٱلتَّكَاثُرُ ﴿١﴾ حَتَّىٰ زُرْتُمُ ٱلْمَقَابِرَ ﴿٢﴾ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ ﴿٣﴾ ثُمَّ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ ﴿٤﴾ كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ ٱلْيَقِينِ ﴿٥﴾ لَتَرَوُنَّ ٱلْجَحِيمَ ﴿٦﴾ ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ ٱلْيَقِينِ ﴿٧﴾ ثُمَّ لَتُسْـَٔلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ ٱلنَّعِيمِ ﴿٨﴾

Alih aksara[2][sunting | sunting sumber]

Bismi Al-lahi al-r-Rahmani -al-r- Rahimi

  1. Alhakumu al- t-takathuru
  2. Hatta zurtumu al-maqabira
  3. Kalla sawfa ta'lamuna
  4. Thumma kalla sawfa ta'lamuna
  5. Kalla law ta’lamuna 'ilma a l-yaqini
  6. Latarunna al-jahima
  7. Thumma latarawunnaha 'ayna a l-yaqini
  8. Thumma latus-alunna yawma-idhin ani al -n-na 'imi

Cathetan: Aksara werna abang ora diunèkaké.

Jarwanipun[sunting | sunting sumber]

  1. Sumugih iku nglalekake anggonira ngabekti ing Allah.
  2. Nganti tekan anggonira ngalih marang kubur.
  3. Anggonira sumugih iku luput, ing tembe sira mesthi weruh nyatane.
  4. Luput temenan panemu ira, ing tembe sira weruh temenan nyatane.
  5. Temen, menawa sira weruh ilmu kang nyata mesthi ora lali ngabekti ing Allah.
  6. Ing tembe sira mesthi andeleng neraka jahim.
  7. Handeleng kelawan kasat mata.
  8. Sira banjur didangu sarupaning kabungahan paparinging Allah nalika ing donya, ya gene ora padha syukur?[3]


Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Tanzil.info
  2. ^ Quran 4the world
  3. ^ Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tafsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_At_Takaatsur&oldid=391417"