Surat Ath Thaariq

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
at-Tariq
Altarek.png
Gambar:At-Tariq.png
Informasi
Makna Yang Datang di Malam Hari
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 86
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 17 ayat

Surat Ath Thaariq (basa Arab:الطّارق) iku surat ka-86 jroning al-Qur'an. Kalebu golongan surat Makkiyah kang dumadi saka 17 ayat. Dijenengake Ath-Thaariq ndhuweni arti "Kang teko ing wayah wengi" dijupuk saka tembung Ath Thaariq sing ana ing ayat kapisanan surat iki.

Pokok-Pokok Isiné[sunting | sunting sumber]

  • Saben-saben jiwa bakal diopeni lan diawasi tindak tanduké déning Allah SWT
  • Kudhu direnungake asal kadadéan manungsa yaiku saka banyu mani kang bisa ngilangake saka sifat dumeh lan takabur.
  • Allah kuasa nguripake manungsa maneh ing dina kiamat lan ing dina iku ora ana kang bisa nulung kajaba Gusti Allah.
  • Al Quran ikun pamisah antarané hak lan kang batil


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surah Al-Buruj
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surah Al-A’la
Surat 86
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Ath_Thaariq&oldid=832661"