Surat Nuh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nuh
Noh.png
Gambar:Nuh.png
Informasi
Makna Nuh
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 71
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 28 ayat

Surat Nuh (basa Arab:نوح, "Nuh") yaiku surat kaping 71 ing jroning al-Qur'an. Surat Nuh uga kagolong Surat Makkiyah kang kapengkar dning 28 ayat. Asma surat Nuh dijupuk karana surat iki sakabehane njlentrehake utawa njelaskake da'wah lan doa Nabi Nuh.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Ajakané Nabi Nuh AS ing kaumé kanggo iman lan taqwa marang Allah SWT serta tobat karana Allah
  • Pintunjuk kanggo ngatekake kajadian utawa kahanan kang ana ing alam donya uga kajadian manungsa kang didadekake patunjuk déning Kamulian uga Kakuasaan Allah
  • Seksa Allah ing donya lan akhirat dikanggoake kaum Nuh kang tetep kafir
  • Donga Nabi Nuh AS

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surah Al Ma’arij
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surah Al Jinn
Surat 71
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Nuh&oldid=832494"