Nuh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar bahtera Nuh

Nuh (Ibrani: נוֹחַ, Nūḥ; Tiberias: נֹחַ; Arab: نوح) (kurang luwih 3993-3043 SM) yaiku rasul kang dicritakake ing sajroning Taurat, Alkitab, lan Al-Quran.Nuh diangkat dadi nabi ing taun 3650 SM. Minangka urip ing dhaerah kidul Irak modern. Panjenengané sinebutake kaping 58 ing 48 ayat kang ana ing 9 buku Alkitab Terjemahan Anyar[1] lan 43 kali sajroning Al-Quran.

Miturut Al-Qur'an, panjenengané nduweni anak lanang 4 yaiku Kanʻān, Sem, Ham, lan Yafet. Nanging ing Alkitab mung nyathet, dheweke nduweni anak 3 lanang: Sem, Ham, lan Yafet. Kitab Kejadian nyatet, nalika jamané ana kedadéan banjir sing nutupi bumi; mung dheweke sakkulawarga (garwane, anake telu lan mantune telu) lan kewan-kewan sing ana ing baita Nuh sing slamet saka banjir kasebut. Sakwise banjir surut, kaluwarga Nuh me-repopulasi bumi.[2]

Baita Nuh[sunting | sunting sumber]

Puluhan taun Nuh dakwah, nanging umaté ora gelem melu ajarané lan tetep nyembah brahala. Malah asring nganiaya lan pangikute. Amarga kuwi Nuh nyuwu Allah supaya maringi azab kanggo umate sing nyembah brahala. Banjur ana ing crita kasebut Allah ngabulake panjaluke Nuh. Allah banjur mrentah Nuh supaya gawe baita supaya umate sing nduweni iman slamet.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Nuh ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nuh&oldid=839807"