Wengi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suwasana wéngi ing Rainbow Bridge Tokyo

Wengi yaiku suwasana ing wektu salah sijiné tlatah kang angadepi kahanan peteng karana ora kena cahya srengéngé, mula ngakibatake kahanan peteng .Wektu mlaku planet bumi karan ngalami wengi, uga sawijiné tlatah liyané ngalami wektu rina (awan). Wayah wengi bisa disimpulake minangka wektu ing antarané surup, amblesé srengéngé ing ufuk (horizon) sisih kulon nganthi metuné sréngéngé ing ufuk sisih wétan ing wayah dina sabanjuré.

Karana rotasi bumi kang muter saka arah Kulon tumuju wétan, rina lan wéngi dina tumuju arubah karana gegantian lan ngasilake siji dina kang kapengkar déning 24 jam

Dasanama[sunting | sunting sumber]

Tembung wengi nduweni dasanama:

  • Ratri
  • Dalu
  • Wengi
  • Bengi


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wengi&oldid=834080"