Isa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Isa (basa Arab:عيسى, `Īsā) (watara 1 - 32M) iku nabi wigati jroning agama Islam lan minangka salah siji saka Ulul Azmi. Jroning Al-Qur'an, Isa disebut Isa bin Maryam utawa Isa al-Masih. Isa diangkat dadi nabi ing taun 29 M lan ditugasaké dakwah marang Bani Israil ing Palestina. Asmané disebutaké kaping 25 jroning Al-Quran.

Sejarahe[sunting | sunting sumber]

Sadurungé Gusti Allah nyiptakaké Isa, Gusti Allah ngutus malaikat Jibril awujud manungsa marang Maryam. Ing wektu kuwi Maryam ing pinggir etan omahe dhewéan. Pas weruh ana Malaikat Jibril Maryam langsung nyuwun tulung dhateng Gusti Allah supaya malaikat Jibril ngedohb saka dhéwéké. Banjur malaikat Jibril wangsuli, yen dhéwéké kuwi utusaning Gusti Allah marang Maryam supaya bisa duweni putra lanang sing mengko dadi Nabi.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Isa&oldid=868955"