Jannah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jannah (Arab: جنّة‎) iku konsèp suwarga jroning ajaran agama Islam. Jroning eskatologi Islam, sawisé pati manungsa bakal isih urip ing sajroning alam kubur (barzakh) nganti Dina Kabangkitan (Yawm al-Qiyāmah). Miturut saréngat Islam, yèn tingkahé saben individu ing barzakh iku miturut patrap, solah tingkah utawa tumindaké manungsa iku dhéwé, banjur dadi sawijining gambaran ing alam baka.

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Tembung Jannah jroning basa Arab ndarbèni makna Kebon, mula jroning basa Qur'an maknané Kebon Swarga.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jannah&oldid=827038"