Surat Al Qamar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Qamar
Alkamar.png
Gambar:Al-Qamar.png
Informasi
Makna Bulan
Nami sanès Iqtarabat[1]
Klasifikasi Makkiyah
Al-Mufassal[1]
Surat ka 54
Juz Juz 27
Wekdal pewahyuan 8 SH / 614 M[2]
Statistik
Gunggung ruku' 3 ruku
Gunggung ayat 55 ayat

Surah Al-Qamar (Arab: القمر , "Rembulan") iku surat ka-54 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat makkiyah, dumadi saka 55 ayat. Dijenengaké Al-Qamar sing maknané rembulan asal saka tembung Al-Qamar sing ana ing ayat pisanan surat iki. Ing ayat iki diterangaké ngenani kabelahé rembulan minangka mukjizat Nabi Muhammad SAW.

Arab[sunting | sunting sumber]


اقْتَرَبَتِ السَّاعَةُ وَانشَقَّ الْقَمَرُ

Iqtarabati alssaAAatu wainshaqqa alqamaru


ِِوَإِن يَرَوْا آيَةً يُعْرِضُوا وَيَقُولُوا سِحْرٌ مُّسْتَمِرٌّ

Wa-in yaraw ayatan yuAAridoo wayaqooloo sihrun mustamirrun



وَكَذَّبُوا وَاتَّبَعُوا أَهْوَاءهُمْ وَكُلُّ أَمْرٍ مُّسْتَقِرٌّ

Wakaththaboo waittabaAAoo ahwaahum wakullu amrin mustaqirrun



وَلَقَدْ جَاءهُم مِّنَ الْأَنبَاء مَا فِيهِ مُزْدَجَرٌ

Walaqad jaahum mina al-anba-i ma feehi muzdajarun



حِكْمَةٌ بَالِغَةٌ فَمَا تُغْنِ النُّذُرُ

Hikmatun balighatun fama tughnee alnnuthuru.


فَتَوَلَّ عَنْهُمْ يَوْمَ يَدْعُ الدَّاعِ إِلَى شَيْءٍ نُّكُرٍ

Fatawalla AAanhum yawma yadAAu alddaAAi ila shay-in nukurin



خُشَّعًا أَبْصَارُهُمْ يَخْرُجُونَ مِنَ الْأَجْدَاثِ كَأَنَّهُمْ جَرَادٌ مُّنتَشِرٌ

KhushshaAAan absaruhum yakhrujoona mina al-ajdathi kaannahum jaradun muntashirun



مُّهْطِعِينَ إِلَى الدَّاعِ يَقُولُ الْكَافِرُونَ هَذَا يَوْمٌ عَسِرٌ

MuhtiAAeena ila alddaAAi yaqoolu alkafiroona hatha yawmun AAasirun

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Kaimanan
    • Pawarta yèn tekaning dina kiamat wis cedhak
    • Kabèh sing ana ing alam iku kanthi ketetapan Allah
    • Karep Allah mesthi lumaku
    • Saben pegawéyan manungsa dicathet déning malaikat
  • Kisah
Kisah kaum sing nyélaki rasul-rasul ing jaman biyèn,kaya kaum Nuh, 'Aad, Tsamud lan Fir'aun
  • Kisah
    • Wong-wong kafir dikumpulaké ing akhirat jroning kahanan hina lan bakal nampa balesan sing setimpal
    • Celaan tumrap wong-wong sing ora nggugu ayat- ayat Al Quran.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Muhammad Nashruddin Al-Albani. Sifat Salat Nabi. 2000. Yogyakarta: Media Hidayah
  2. ^ The Bounteous Koran, M.M. Khatib, 1985

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat An Najm
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Ar Rahmaan
Surat 54
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Qamar&oldid=871499"