Malam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tala tawon undhuhan, dibangun kanthi bahan malam

Malam yaiku lilin alami kang kaasilake dening tawon undhuhan saka genus Apis, yaiku saka talane. Lilin tawon kaasilake dening tawon buruh saka awake. Asline malam nduweni werna putih-bening nanging banjur malih warna dadi kuning utawa soklat amarga kecampuran propolis lan pollen.

Tawon undhuhan migunakake lilin kanggo gawe papan larvane, uga kanggo nyimpen madu lan pollen. LLilin tawon bisa leleh ing suhu watara 62-64 °C.

Pigunane malam[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malam&oldid=834463"