Surat At Talaq

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
at-Talaq
Eltalak.png
At-Talaq.png
Informasi
Makna Talak
Nami sanès an-Nisa'us Sugra
(an-Nisa' yang kecil)[1]
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 65
Juz Juz 28
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 12 ayat

Surat At-Talaq (Arab: الطّلاق ,"Talak") iku surat ka-65 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Madaniyah lan dumadi saka 12 ayat. Dijenengaké At-Talaq amarga akèh-akèhé ayat-ayaté ngenani masalah talak lan sing magepokan karo masalah iku.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Hukum-hukum ngenani talak, iddah lan kuwajiban saben bojo lanang lan wadon jroning masa-masa talaq lan iddah, supaya ora ana pihak sing dirugèkaké lan kaadilan bisa dilaksanakaké kanthi apik.
  • Printah marang wong-wong mukmin supaya takwa marang Allah sing wis ngutus Rasul sing maringi pituduh.
  • Wong sing iman bakal dilebokaké ing swarga lan sing ingkar diparingi pènget kaya apa nasibé wong-wong ingkar ing mangsa kapungkur

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art


Surat Sadurungė:
Surat At Taghaabun
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat At Tahrim
Surat 65
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_At_Talaq&oldid=833922"