Surat As Saff

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
as-Saff
الصّفّ
As-Saff.png
Informasi
Makna Barisan
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 61
Juz Juz 28
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 14 ayat

Surat As-Saff (basa Arab:الصّفّ, "Barisan") iku surat ka-61 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Madaniyah lan dumadi saka 14 ayat. Dijenengaké As Saff, amarga ing ayat 4 surat iki ana tembung Shaffan sing tegesé siji barisan. Ayat iki nerangaké apa sing diridhai Allah sawisé nerangaké apa sing dimurkai Allah. Ing ayat 3 diterangaké yèn Allah murka marang wong sing mung pinter omong waé ananging ora nglaksamakaké apa sing diomoingaké. Lan ing ayat 4 diterangaké yèn Allah seneng marang wong sing mraktèkaké apa sing diucapaké yaiku wong-wong sing perang ing dalan Allah jroning sawiji barisan.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Kabèh sing ana ing langit lan ing bumi tasbih marang Allah
  • Anjuran jihad ing dalan Allah.
  • Pengikut-pengikut nabi Musa lan Isa a.s. tau ngingkari ajaran-ajaran nabiné. Semono uga kaum musyrik Mekkah kepingin arep matèni cahyaning Allah (agama Islam).
  • Ampunan Allah lan swarga bisa digayuh kanthi iman lan berjuang negakaké kalimat Allah nganggo bandha lan jiwa.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Mumtahanah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Jumu’ah
Surat 61
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_As_Saff&oldid=837520"