Surat Al Infitar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Infitar
Alenfetar.png
Gambar:Al-Infitar.png
Informasi
Makna Terbelah
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 82
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 19 ayat

Surah Al-Infitar (basa Arab:الانفطار) iku surat ka-82 jroning al Qur'an. Surat iki dumadi saka 19 ayat, kalebu golongan surat Makkiyah lan diudhunaké sawisé surat An-Nazi'at. Al Infithaar sing didadèkaké jeneng kanggo surat iki ya iku tembung asal saka tembung Infatharat (terbelah) sing ana ing ayat pisanan.

Pokok-pokok isi[sunting | sunting sumber]

Kedadéyan-kedadéyan ing dina kiamat; pènget marang manungsa supaya ora kapilut satemah dadi duraka marang Allah; anané malaikat sing tansah njaga lan nyathet kabèh amal kelakuan manungsa; ing dina kiamat manungsa ora bisa nulung wong liya; mung kakuwasan Allah sing lumaku ing wektu iku.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Mukaddimah Terjemahan Al Qur'an versi Depag RI

Surat Sadurungė:
Surat At Takwir
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Tatfif
Surat 82
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Infitar&oldid=833938"