Universitas Negeri Yogyakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka UNY)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordhinat: 7°46′31″S 110°23′13″E / 7.775284°S 110.3870151°E / -7.775284; 110.3870151

Universitas Negeri Yogyakarta
Lambang UNY
Rèktor Prof. Dr. H. Rochmat Wahab, M.Pd., M.A.
Lokasi Caturtunggal, Dépok, Sléman, D.I. Yogyakarta, Indonesia
Situs web Situs resmi UNY

Universitas Negeri Yogyakarta (Jawa: ꦦꦮꦶꦪꦠꦤ꧀ꦭꦸꦲꦸꦂꦤꦒꦫꦶꦔꦪꦺꦴꦒꦾꦏꦂꦠ; basa Inggris: Yogyakarta State University) ya iku salah siji universitas nagari ing Indonésia kang dumunung ing dalan Colombo, Karang Malang, Caturtunggal, Yogyakarta. Sadurungé Universitas Negeri Yogyakarta kanthi jeneng Institut Keguruan lan Ilmu Pandhidhikan Yogyakarta utawa (IKIP Yogyakarta).

Fakultas[besut | besut sumber]

  1. Jurusan Filsafat lan Sosiologi Pandhidhikan: Prodi Kebijakan Pandhidhikan (S1)
  2. Jurusan Psikologi Pandhidhikan lan Bimbingan: Prodi Bimbingan lan Konseling (S1)
  3. Jurusan Kurikulum lan Teknologi Pandhidhikan: Prodi Teknologi Pandhidhikan (S1)
  4. Jurusan Pandhidhikan Luar Biyasa: Prodi Pandhidhikan Luar Biyasa (S1)
  5. Jurusan Administrasi Pandhidhikan: Prodi Manajemen Pandhidhikan (S1)
  6. Jurusan Pandhidhikan Luar Sekolah:
  7. Jurusan Pandhidhikan Prasekolah lan Dasar: Prodi Pandhidhikan Anak usia Dini (S1) lan Prodi Pandhidhikan Guru Sekolah dhasar (S1)
  • Fakultas Basa lan Seni (FBS)
  1. Jurusan Pandhidhikan Basa lan Sastra Indonésia
  2. Jurusan Basa lan Sastra Indonésia
  3. Jurusan Pandhidhikan Basa Inggris
  4. Jurusan Basa lan Sastra Inggris
  5. Jurusan Basa Jawa
  6. Jurusan Basa Jerman
  7. Jurusan Basa Perancis
  • Fakultas Matematika lan IPA (FMIPA)
  1. Jurusan Pandhidhikan Matematika (S1)
  2. Jurusan Pandhidhikan Fisika (S1)
  3. Jurusan Pandhidhikan Kimia (S1)
  4. Jurusan Pandhidhikan Biologi (S1)
  5. Program Studi Pandhidhikan IPA (S1)
  1. Jurusan Pandhidhikan Géografi
  2. Jurusan Pandhidhikan Sajarah
  3. Jurusan Pandhidhikan Pancasila lan Kewarganagaraan
  4. Jurusan Pandhidhikan Ékonomi
  5. Jurusan Pandhidhikan Akutansi
  6. Jurusan Pandhidhikan Sosiologi
  7. Jurusan Pandhidhikan Administrasi Perakantoran
  1. Jurusan Pandhidhikan Teknik Elektronika: Prodi Pandhidhikan Teknik Informatika (S1)
  2. Jurusan Pandhidhikan Teknik Elektro
  3. Jurusan Pandhidhikan Teknik Mesin
  4. Jurusan Pandhidhikan Teknik Sipil lan Perencanaan
  5. Jurusan Pandhidhikan Teknik Boga lan Busana
  • Fakultas Ilmu Keulah ragaan (FIK)
  1. Jurusan Pandhidhikan Ulah raga
  2. Jurusan Pandhidhikan Kepelatihan
  3. Jurusan Ilmu Keulah ragaan
  • Program Pascasarjana (PPs)
  1. Prodi Penelitian lan Evaluasi Pandhidhikan (S2 lan S3)
  2. Prodi Pandhidhikan Teknologi lan Kajuruan (S2 lan S3)
  3. Prodi Ilmu Pandhidhikan (S3)
  4. Prodi Manajemen Pandhidhikan (S2)
  5. Prodi Pandhidhikan Luar Sekolah (S2)
  6. Prodi Teknologi Pembelajaran (S2)
  7. Prodi Pandhidhikan Ilmu Pengetahuan Sosial (S2)
  8. Prodi Pandhidhikan Matematika (S2)
  9. Prodi Linguistik Terapan (S2)
  10. Prodi Pandhidhikan Sastra Anak (S2)
  11. Prodi Pandhidhikan Ilmu Pengetahuan Alam (S2)
  12. Prodi Pandhidhikan Dasar (S2)
  13. Prodi Ilmu Keulah ragaan (S2)

Sajarah[besut | besut sumber]

Miturut PP 37/1950, ing tanggal 23 Januari 1951, ana sawetara fakultas UGM sing dadi cikal bakal lairé IKIP Yogyakarta, kaya ta Fakultas Pendidik (FIP), Fakultas Pendidikan Jasmani (FPD), lan Fakultas Keguruan lan Ilmu Pendidikan (FKIP). Miturut SK Mantri PDK 92, 1962 madeg Institut Pendidikan Guru (IPG). Sawetara iku, IPG lan FKIP kawogan ing babagan pendhidhikan. Sabanjuré kababar Dudutan Présidhèn RI No.1, 1963 ing tanggal 3 Januari 1963 sing mutusaké gabungé FKIP lan IPG dadi Institut Keguruan lan Ilmu Pendidikan (IKIP).

Rektor[besut | besut sumber]

Pratélan rektor kang kapilih dadai pamimpin Universitas Negeri Yogyakarta:

  1. Ir. Widodo (1964-1965)
  2. Ir. Soedewi Samsi Tjokrodigdo (1965-1966)
  3. Drs. Sutrisno Hadi, M.A. (1966-1973)
  4. Prof. Imam Barnadzib, M.A.n (1973-1979)
  5. Drs. ST. Vembriarto (1979-1987)
  6. Prof. Arma Abdullah, M.Sc. (1987-1991)
  7. Prof. Dr. Djohar, M.S. (1991-1999)
  8. Prof. Suyanto, Ph.D. (1999-2006)
  9. Prof. Sugeng Mardiyanto, Ph.D. (2006-2008)
  10. Prof. Dr. Rochmat Wahab, M.Pd., M.A. (2008-2013)

Pranala njaba[besut | besut sumber]