Kabinèt Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ing ngisor iki kapacak pratélan kabinèt pamaréntahan Indonésia wiwit diproklamasèkaké kamardikan nganti saiki.

Era perjuangan kamardikan[besut | besut sumber]

Jeneng Kabinèt Wiwit Nganti Pimpinan Kabinèt Jabatan Gunggung personil
Presidensial 2 September 1945 14 November 1945 Ir. Soekarno Présidhèn 21 wong
Sjahrir I 14 November 1945 12 Maret 1946 Sutan Syahrir Perdhana Mentri 17 wong
Sjahrir II 12 Maret 1946 2 Oktober 1946 Sutan Syahrir Perdhana Mentri 25 wong
Sjahrir III 2 Oktober 1946 3 Juli 1947 Sutan Syahrir Perdhana Mentri 32 wong
Amir Sjarifuddin I 3 Juli 1947 11 November 1947 Amir Sjarifuddin Perdhana Mentri 34 wong
Amir Sjarifuddin II 11 November 1947 29 Januari 1948 Amir Sjarifuddin Perdhana Mentri 37 wong
Hatta I 29 Januari 1948 4 Agustus 1949 Mohammad Hatta Perdhana Mentri 17 wong
Darurat 19 Dhésèmber 1948 13 Juli 1949 S. Prawiranagara Ketua 12 wong
Hatta II 4 Agustus 1949 20 Dhésèmber 1949 Mohammad Hatta Perdhana Mentri 19 wong

Era dhémokrasi parlementer[besut | besut sumber]

Jeneng Kabinèt Wiwit Nganti Pimpinan Kabinèt Jabatan Gunggung personil
RIS 20 Dhésèmber 1949 6 September 1950 Mohammad Hatta Perdhana Mentri 17 wong
Susanto 20 Dhésèmber 1949 21 Januari 1950 Susanto Tirtoprodjo Pjs Perdhana Mentri 10 wong
Halim 21 Januari 1950 6 September 1950 Abdul Halim Perdhana Mentri 15 wong
Natsir 6 September 1950 27 April 1951 Mohammad Natsir Perdhana Mentri 18 wong
Sukiman-Suwirjo 27 April 1951 3 April 1952 Sukiman Wirjosandjojo Perdhana Mentri 20 wong
Wilopo 3 April 1952 30 Juli 1953 Wilopo Perdhana Mentri 18 wong
Ali Sastroamidjojo I 30 Juli 1953 12 Agustus 1955 Ali Sastroamidjojo Perdhana Mentri 20 wong
Burhanuddin Harahap 12 Agustus 1955 24 Maret 1956 Burhanuddin Harahap Perdhana Mentri 23 wong
Ali Sastroamidjojo II 24 Maret 1956 14 Maret 1957 Ali Sastroamidjojo Perdhana Mentri 25 wong
Djuanda 9 April 1957 10 Juli 1959 Djuanda Perdhana Mentri 24 wong

Era Dhémokrasi Terpimpin[besut | besut sumber]

Jeneng Kabinèt Wiwit Nganti Pimpinan Kabinèt Jabatan Gunggung personil
Kerja I 10 Juli 1959 18 Fèbruari 1960 Ir. Soekarno Présidhèn 33 wong
Kerja II 18 Fèbruari 1960 6 Maret 1962 Ir. Soekarno Présidhèn 40 wong
Kerja III 6 Maret 1962 13 Dhésèmber 1963 Ir. Soekarno Présidhèn 60 wong
Kerja IV 13 November 1963 27 Agustus 1964 Ir. Soekarno Présidhèn 66 wong
Dwikora I 27 Agustus 1964 22 Fèbruari 1966 Ir. Soekarno Présidhèn 110 wong
Dwikora II 24 Fèbruari 1966 28 Maret 1966 Ir. Soekarno Présidhèn 132 wong
Dwikora III 28 Maret 1966 25 Juli 1966 Ir. Soekarno Présidhèn 79 wong
Ampera I 25 Juli 1966 17 Oktober 1967 Ir. Soekarno Présidhèn 31 wong
Ampera II 17 Oktober 1967 6 Juni 1968 Jend. Soeharto Pjs Présidhèn 24 wong

Era Orde Baru[besut | besut sumber]

Jeneng Kabinèt Wiwit Nganti Pimpinan Kabinèt Jabatan Gunggung personil
Pembangunan I 6 Juni 1968 28 Maret 1973 Jend. Soeharto Présidhèn 24 wong
Pembangunan II 28 Maret 1973 29 Maret 1978 Jend. Soeharto Présidhèn 24 wong
Pembangunan III 29 Maret 1978 19 Maret 1983 Soeharto Présidhèn 32 wong
Pembangunan IV 29 Maret 1983 19 Maret 1988 Soeharto Présidhèn 42 wong
Pembangunan V 23 Maret 1988 17 Maret 1993 Soeharto Présidhèn 44 wong
Pembangunan VI 17 Maret 1993 14 Maret 1998 Soeharto Présidhèn 43 wong
Pembangunan VII 14 Maret 1998 21 Mèi 1998 Soeharto Présidhèn 38 wong

Era reformasi[besut | besut sumber]

Jeneng Kabinèt Wiwit Nganti Pimpinan Kabinèt Jabatan Gunggung personil
Reformasi Pembangunan 21 Mèi 1998 26 Oktober 1999 B.J. Habibie Présidhèn 37 wong
Persatuan Nasional 26 Oktober 1999 9 Agustus 2001 Abdurahman Wahid Présidhèn 36 wong
Gotong Royong 9 Agustus 2001 20 Oktober 2004 Megawati Soekarnoputri Présidhèn 33 0rang
Indonésia Bersatu 21 Oktober 2004 2009 Susilo Bambang Yudhoyono Présidhèn 36 wong
Indonésia Bersatu II 22 Oktober 2009 saiki Susilo Bambang Yudhoyono Présidhèn 34 wong

Sumber[besut | besut sumber]