Pratélan Présidhèn Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pratélan iki pratélan resmi présidhèn Indonésia sing wiwit maréntah sawisé Proklamasi RI ing taun 1945 nganti sepréné.

No Asma Wiwitan Masa Bakti Serah Terima Masa Bakti Parté
1 Dr. Ir. Sukarno 17 Agustus 1945 12 Maret 1967 Parté Nasional Indonésia (PNI)
2 Jen. (Purn.) Soeharto 12 Maret 1967 21 Mèi 1998 Golkar
3 Prof. Dr. Dipl. Ing. B. J. Habibie 21 Mèi 1998 20 Oktober 1999 Golkar
4 Abdurrahman Wahid 20 Oktober 1999 23 Juli 2001 Parté Kebangkitan Bangsa (PKB)
5 Megawati Soekarnoputri 23 Juli 2001 20 Oktober 2004 Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDI-P)
6 Susilo Bambang Yudhoyono 20 Oktober 2004 20 Oktober 2014 Parté Dhémokrat (PD)
7 Joko Widodo 20 Oktober 2014 (2019) Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDI-P)
# Présidhèn Wiwitan njabat Pungkasan njabat Parté Wakil présidhèn Periode
1 Sukarno Soekarno.jpg 18 Agustus 1945 19 Dhésèmber 1948 Nonpartisan Mohammad Hatta 1
Syafruddin Prawiranagara
(Ketua PDRI)[1]
100px 19 Dhésèmber 1948 13 Juli 1949 Nonpartisan Lowong
Sukarno 13 Juli 1949 27 Dhésèmber 1949 Nonpartisan Mohammad Hatta
Sukarno
(Présidhèn RIS)[2]
27 Dhésèmber 1949 15 Agustus 1950 Nonpartisan Lowong
Assaat
(Pemangku Sementara
Jabatan Présidhèn RI)
[2]
100px Nonpartisan
Sukarno 15 Agustus 1950 1 Dhésèmber 1956 Nonpartisan Mohammad Hatta
1 Dhésèmber 1956 22 Fèbruari 1967 Lowong
2 Soeharto
(Pejabat Présidhèn)[3]
President Suharto, 1993.jpg 22 Fèbruari 1967 27 Maret 1968 Golkar
Soeharto 27 Maret 1968 24 Maret 1973 2
24 Maret 1973 23 Maret 1978 Hamengkubuwana IX 3
23 Maret 1978 11 Maret 1983 Adam Malik 4
11 Maret 1983 11 Maret 1988 Umar Wirahadikusumah 5
11 Maret 1988 11 Maret 1993 Soedharmono 6
11 Maret 1993 10 Maret 1998 Try Sutrisno 7
10 Maret 1998 21 Mèi 1998 Baharuddin Jusuf Habibie 8
3 Baharuddin Jusuf Habibie Bacharuddin Jusuf Habibie official portrait.jpg 21 Mèi 1998 20 Oktober 1999 Golkar Lowong
4 Abdurrahman Wahid 100px 20 Oktober 1999 23 Juli 2001 PKB Megawati Soekarnoputri 9
5 Megawati Soekarnoputri 100px 23 Juli 2001 20 Oktober 2004 PDIP Hamzah Haz
6 Susilo Bambang Yudhoyono Susilo Bambang Yudhoyono official presidential portrait 2009.jpg 20 Oktober 2004 20 Oktober 2009 Parté Dhémokrat Muhammad Jusuf Kalla 10
20 Oktober 2009 20 Oktober 2014 Boediono 11
7 Joko Widodo Gubernur DKI Jokowi.jpg 20 Oktober 2014 Taksih njabat PDIP Muhammad Jusuf Kalla 12
Legenda

     Non-partisan      Golkar      Parté Kebangkitan Bangsa      Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan      Parté Persatuan Pembangunan      Parté Dhémokrat

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ PDRI diwangun setelah kutha krajan Yogyakarta tiba ke tangan Walanda akibat agresi militèr. Pembentukan PDRI sendiri sebenarnya memang diamanatkan dalam telegram yang dikirimkan olèh Présidhèn Soekarno dan Wakil Présidhèn Mohammad Hatta kepada Syafruddin, walaupun telegram itu tidak pernah sampai ke tangannya.
  2. ^ a b Berdasarkan hasil Konferensi Meja Bundar, Indonésia menjadi Républik Indonésia Serikat (RIS) di mana Républik Indonésia merupakan salah satu nagara bagiannya. Karena Soekarno dan Hatta diangkat menjadi Présidhèn dan Perdana Menteri RIS, maka Assaat diangkat sebagai "Pemangku Sementara Jabatan Présidhèn Républik Indonésia". Jabatan ini berakhir ketika RIS kembali ke wujud nagara kesatuan (Républik Indonésia).
  3. ^ Tap MPRS Nomor XXXIII/MPRS/1967 tentang "Pencabutan Kekuasaan Pamaréntahan Negara dari Présidhèn Sukarno" dikeluarkan pada tanggal 12 Maret 1967, tetapi berlaku surut sejak 22 Fèbruari 1967.