Pulitik Indonésia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Indonésia iku nagara républik adhedhasar UUD 1945 kanthi ciri-ciri pamisahan peranan lembaga eksekutif, legislatif, lan yudikatif. Sistem pamaréntahan Indonésia kerep disebut minangka "sistem pamaréntahan presidensial kanthi sipat parlementer". Sawisé Kerusuhan Mei 1998 sing ndadèkaké mudhuné Presiden Soeharto, reformasi gedhèn banjur diankaké ing babagan pulitik.

Deleng uga[besut | besut sumber]