Pulitik Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Indonésia iku nagara républik adhedhasar UUD 1945 kanthi ciri-ciri pamisahan peranan lembaga èksekutif, lègislatif, lan yudhikatif. Sistem pamaréntahan Indonésia kerep sinebut "sistem pamaréntahan presidensial kanthi sipat parlementer". Sawisé Haruhara Mèi 1998 sing ndadèkaké mudhuné Présidhèn Soeharto, reformasi gedhèn banjur dianakaké ing babagan pulitik.

Uga delengen[besut | besut sumber]