Kembang nasional

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kembang nasional iku kembang sing bisa makili karakteristik siji bangsa lan nagara. Indonésia duwé 3 kembang nasional sing dikukuhaké liwat Kaputusan Présidhèn Nomer 4/1993.

Spesies kembang sig dikukuhaké minangka kembang nasional sajeroning kaputusan mau ya iku:

  • Kembang melati (Jasminum sambac) minangka puspa bangsa
  • Kembang anggrek bulan (Phalaenopsis amabilis) minangka puspa pesona lan
  • Kembang padma raseksa (Rafflesia arnoldii) minangka puspa langka.

Pranala njaba[besut | besut sumber]