Ali Sastroamidjojo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ali Sastroamidjojo, SH
Ali Sastroamidjojo

Mangsa jabatan
30 Juli 1953 – 11 Agustus 1955
Présidhèn Soekarno
Didhisiki déning Wilopo
Diganti déning Burhanuddin Harahap
Mangsa jabatan
20 Maret 1956 – 9 April 1957
Présidhèn Soekarno
Didhisiki déning Burhanuddin Harahap
Diganti déning Djuanda Kartawidjaja

Mangsa jabatan
24 Maret 1956 – 9 April 1957
Présidhèn Soekarno
Didhisiki déning Burhanuddin Harahap
Diganti déning Djuanda Kartawidjaja

Mangsa jabatan
3 Juli 1947 – 4 Agustus 1949
Présidhèn Soekarno
Didhisiki déning Soewandi
Diganti déning Sarmidi Mangunsarkoro

Miyos (1903-05-21)Mèi 21, 1903
Nèderlan Grabag, Magelang, Hindia Nèderlan
Tilar donya Maret 13, 1976(1976-03-13) (umur 72)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Kabangsan Indonésia
Partai pulitik Parté Nasional Indonésia
Profèsi Pulitikus
Agami Islam

Ali Sastroamidjojo SH (EYD: Ali Sastroamijoyo) (lair ing Grabag, Magelang, 21 Mèi 1903 – pati ing Jakarta, 13 Maret 1976 ing yuswa 72 taun) ya iku tokoh pulitik, pamaréntahan, lan nasionalis. Panjenengané diwènèhi gelar Meester in de Rechten minangka (sarjana hukum) déning Universitas Leiden, Walanda ing taun 1927. Uga panjenengané dadi salah sijiné Perdana Mentri Indonésia ka-8 kang njabat ing periode 1953-1955 (Kabinet Ali Sastroamidjojo I) uga 1956-1957 (Kabinet Ali Sastroamidjojo II).

Banjur,panjenengané uga pernah njabat minangka Wakil Mentri Panerangan ing Kabinet Presidensial I, Mentri Pengajaran pada Kabinet Amir Sjarifuddin I, Amir Sjarifuddin II, sarta Hatta I, lan Wakil Ketua MPRS sajeroning Kabinet Kerja III, Kerja IV, Dwikora I, uga Dwikora II.

Jabatan pulitik
Didhisiki déning:
Soewandi
{{{jabatan}}}
1947-1948
Diganti déning:
tidak ada
Didhisiki déning:
tidak ada
{{{jabatan}}}
1948-1949
Diganti déning:
Teuku Mohammad Hassan
Didhisiki déning:
Wilopo
{{{jabatan}}}
1953–1955
Diganti déning:
Burhanuddin Harahap
Didhisiki déning:
Burhanuddin Harahap
{{{jabatan}}}
1956–1957
Diganti déning:
Djuanda Kartawidjaja

Cithakan:PM Indonésia


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata