Surat At Tin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
at-Tin
Alteen.png
Gambar:At-Tin.png
Informasi
Makna Woh Tin
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 95
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 8 ayat

Surat At Tin (Arab: التِّينِ , "Woh Tin") iku surat ka-95 jroning al-Qur'an. Surat ini dumadi saka 8 ayat lan kalebu golongan surat Makkiyah. Surat iki diudhunaké sawisé surat Al-Buruj. Jeneng At Tin dijupuk saka tembung At Tin sing ana ing ayat pisanan surat iki sing maknané woh Tin.

Tèks[sunting | sunting sumber]

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ ﴿١﴾ وَطُورِ سِينِينَ ﴿٢﴾ وَهَٰذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ ﴿٣﴾ لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ ﴿٤﴾ ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ ﴿٥﴾ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ ﴿٦﴾ فَمَا يُكَذِّبُكَ بَعْدُ بِالدِّينِ ﴿٧﴾ أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الْحَاكِمِينَ ﴿٨

Jarwanipun[sunting | sunting sumber]

  1. Dhemi woh Tiin, lan woh zaitun.
  2. Dhemi gunung Thursina.
  3. Dhemi negara (Mekkah) kang tata tentrem.
  4. Temen Ingsun wis gawe manungsa ing dalem becik - becikeing dumadi.
  5. Banjur Ingsun balekake dadi asoring asor.
  6. Kejaba kang padha angestu lan anindakake panggawe becik iku padha oleh ganjarang kang tanpa pedhot.
  7. Lan sawise mengkono sapa kang bisa maido marang sira prakara putusan?
  8. Apa Allah iku dudu becik - becike juru hukum?[1]

Ringkesan isi[sunting | sunting sumber]

Surat at-Tin diwiwiti kanthi sumpah Allah sing nyebut woh Tin, woh Zaitun, Gunung Sinai, lan Mekkah (ayat 1 nganti 4). Ayat sabanjuré njelasaké yèn manungsa diciptakaké jroning wangun sing paling apik. Senadyan mangkono, manungsa wekasané bakal bali menyang panggonané sing paling cendhèk utawa paling hina yèn ora nglakoni printah Allah. Wong sing bakal slamet saka kainan ya iku wong sing iman lan nglakoni amal shaleh lan bakal antuk pahala sing terus-terusan. Ayat ka-7 njlèntrèhaké Muhammad iku utusan Allah, sing ajarané ora olèh disélaki. Ayat pungkasan nyatakaké yèn Allah iku "Hakim Sing Paling Adil"

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tafsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Insyirah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al 'Alaq
Surat 95
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_At_Tin&oldid=832493"