Prajanjian Lawas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Prajanjèn Lawas)

Prajanjian Lawas utawa Tanakh ing basa Ibrani, iku bagéyan saka Alkitab sing ora katulis sadhurungé Gusti Yesus miyos. Kitab-kitab iki katulis ing basa Ibrani. Nanging ana bagéyan-bagéyan kitab Daniel sing katulis nganggo basa Aram. Kitab-kitab sing tuwa dhéwé ditulis sakiwa-tengené abad kaping 8 SM. Sing paling enom kira-kira ing kiwa-tengené taun 200 SM.

Daftar kitab:[besut | besut sumber]

  1. Purwaning Dumadi
  2. Pangentasan
  3. Kaimaman
  4. Wilangan
  5. Andharaning Torèt
  6. Yosua
  7. Para Hakim
  8. Rut
  9. I Samuel
  10. II Samuel
  11. I Para Raja
  12. II Para Raja
  13. I Babad
  14. II Babad
  15. Ezra
  16. Kitab Nehemia
  17. Kitab Ester
  18. Ayub
  19. Masmur
  20. Wulang Bebasan
  21. Juru Kotbah
  22. Kidung Agung
  23. Kitab Yesaya
  24. Kitab Yeremia
  25. Kidung Pasambat
  26. Kitab Yehezkiel
  27. Kitab Daniel
  28. Hosea
  29. Yoel
  30. Amos
  31. Obaja
  32. Yunus
  33. Mikha
  34. Nahum
  35. Habakuk
  36. Zefanya
  37. Hagai
  38. Zakharia
  39. Maleakhi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prajanjian_Lawas&oldid=1054060"