Kitab Para Hakim

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Para Hakim)
Jujug: pandhu arah, pados

Kitab Para Hakim, sing asalé saka Alkitab, Prajanjian Lawas, ing basa Yunani sajroning septuaginta diarani: “ì tôn kritôn bíblos" utawa "tôn kritôn". Banjur ing basa Latin diarani "liber Judicum" utawa "Judicum".

Kitab iki isiné kandha-kandha saka jaman pra-sejarah Israèl sadhurungé bangsa iku awujud karaton tunggal. Yaiku diarani jaman pangrebutaning Kanaan lan ngadhegé karaton Israèl. Kandha-kandha iku bab prakara barang-barang sing dilakoni para pahlawan satriya bangsa. Kabèh padha diarani hakim, ananging sajatiné – kabèh iku dudu hakim kaya pangertèn jaman saiki nanging para sénapati perang. Salah sijining para pahlawan iki sing misuwur, jenengé Simson. Kandha caritané ana ing pasal 13–16.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kitab_Para_Hakim&oldid=1054026"