Rut

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Rut utawa Ruth (רות, basa Ibrani "welas asih") iku wong wadhon saka bangsa Moab. Dhèwèké ibu Obed, mbahé èstriné Raja Dawud. Miturut Kitab Prajanjian Anyar, dhèwèké salah sijining leluhur Gusti Yesus (Injl Matius 1:5).

Caritan bab Rut kahanané dumadi nalika satengahing jaman perang sing kaya dicaritaake sajroning kitab Hakim-Hakim. Sanadyan garwané wong Israèl wis séda, dhèwèké tetep nuduhaké kasatyané marang ibu maratuwané sing warganagara Israèl, lan tansah sembahyang marah Gusti Allah umat Israèl. Ing wusanané carita iki, Rut olèh bojo anyar, sanak saduluré garwané swargi. Liwat garwané sing enggal iki, Rut dadi mbah buyuté raja Dawud, raja Israèl sing gedhé dhéwé.

Kandha-kandha carita sing ana ing kitab Hakim-hakim nuduhaké angèlé kahanan amarga umat-E Gusti Allah nilaraké sang hyang Pangèran. Kitab Rut iku pawalikané, ing kitab iki dituduhaké yèn Gusti Allahé wong Israèl uga maringi berkah marang wong asing sing setya lan banjur percaya marang Gusti Allahé wong Israèl. Amarga pratingkahé Rut iki, mula dhèwèké diangkat dadi umating Gusti Allah.

Isi[besut | besut sumber]

  • Naomi bali menyang Betlehem karo Rut 1:1-22
  • Rut ketemu karo Boas 2:1--3:18
  • Boas omah-omah karo Rut 4:1-22
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rut&oldid=1033387"