Masjid Sunan Muria Kudus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masjid Sunan Muria Kudus punika wonten ing kutha kudus , kirang langkung 18 km,kaliyan dhusun Colo, ugi kalebet kacamatan Dawe, Kabupatèn Kudus Jawa Tengah lan kasusun ing sikil gunung muria.Kangge saged daten masjid muria lan makam Sunan Muria ingkang wonten ing tlatah nginggilipun gunung muria kanthi nginggil 1.600M. Dusun punika saged misuwur amarga wonten pasareanipun pajenengan waliyullah ingkang taksih kagolong kulawarganipun wali songo kanthi gelar Sunan Muria utawi saged ingaran asma asli déning Raden Umar Said.Panjenenganipun salh satunggalipun piyantun ingkang ndhèrèk tumut nyebarake agami Islam wonten tlatah jawa lan asring ngaturi dakwah siar agama Islam ing sikil gunung muria.Masjid sunan muria punika kapérang dateng kalih pérangan inggihpunika ruang jaler lan ruang wanita.Wonten ruangan jalerpunika taksih katinggalan paninggalan Sunan Muria inggih punika mihrab utawi saged dipunsebat panggonan imam lan umpak ingkang kagawé saking watu cacahipun papat dipunbétha saking Pulo Bali lan gayor utawa asring kasebat ing tlatah kudus déning sebatan bedug.Masjid kang ngadahi ruang kanggé wanita inggihpunika kasil saking panambahan ing taun 1976.

Sajarah[besut | besut sumber]

Asma Muria punika kapinggetaken déning salah setunggalé asma bukit cerak kutha Baitul Maqdis utawi Yerusalem Darusasalam

Wisata[besut | besut sumber]

Makam[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Gunung Muria