Sunan Muria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Sunan muria.jpg
ilustrasi Sunan Muria

Sunan Muria dilairaké kanthi asma Radèn Umar Said utawa Radèn Said[1]. Radèn Said punika putra saking Sunan Kalijaga kaliyan Dèwi Sarah[1]. Piyambakipun dhaup kaliyan Dèwi Soejinah, putri Sunan Ngudung, ugi mbakyu saking Sunan Kudus[1]. Radèn Said dipunjuluki Sunan Muria punika saking wewengkon syiaripun inggih punika (Gunung Muria)[1], ingkang dumunung ing sisih lor kutha Kudus, Jawa Tengah, panggenan Sunan Muria dipunsarèkakén.[1]

Pasareanipun Sunan Muria[besut | besut sumber]

Sunan Muria dipunsarékaken ing puncaking bukit Muria.[2] Saking gerbang mlebet makam taksih minggah tlundhakan dhateng komplék makamipun, makamipun mapan persis ing wingkingipun Masjid Sunan Muria.[2] Awit minggah ngantos latar masjid kinten-kinten 750 meter tebihipun.[2]

Sasampunipun mlebet ing gerbang pasaréan, ketingal pelataran pasaréan dipunpepaki déning 17 watu nisan.[2] Pasaréan-pasaréan kasebat punika pasaréanipun para tamtama lan para punggawa.[2] Ing wates sisih lér plataran punika wonten wangunan cungkup makam ingkang nginggilipun ngangge sirap kalih tingkat ingkang wonten salebetipun wonten pasaréanipun Sunan Muria.[2]

Karya Sunan Muria[besut | besut sumber]

Karya ingkang dipunasilaken Sunan Muria inggih punika[1]:

cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Purwadi.2007.Sejarah Sastra Jawa.Yogyakarta:Panji Pustaka Yogyakarta (hal125)
  2. ^ a b c d e f (id)Hasyim, Umar. (1983). Sunan Muria antara Fakta dan Legenda. Kudus: Menara Kudus kaca 90-91


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sunan_Muria&oldid=978566"