Sunan Drajat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sunan Drajat utawa sok diarani Raden Kosim lan Syaripuddin (Ampèl Denta, Surabaya, 1470-Sedayu, Gresik, tengah abad 16)[1].Ing sajeroning masarakat saubengé Sunan Drajat asring di kenan karan sebutan Sunan Sedayu, parapan Sunan Sedayu ya iku amarga disareaké (dimakamake) ing cédak kutha Sedayu (kurang luwih 30 km saka Sedayu)[1].Raden Kosim (Sunan Drajat) ya iku putrané Sunan Ampèl saka bojo kaloro (2) kang jénengngé Dwi Candrawati.[2].Raden Kosim (Sunan Drajat) duwé sadulur kandhung (se-bapak lan se-ibu) kang cacahé 6, ya ikui Siti Syareat (istri R.Usman Haji) lan Raden Maulana Makdum Ibrahim (Sunan Bonang) saha duwé sadulur sekandhung lan béda ibu, ya iku Dewi Murtasiyah (istri Radèn Patah) lan Dewi Murtasimah (istri R.Paku utawa Sunan Giri)[2]. Saha istri Sunan Drajat ya iku Dewi Sifiyah putri Sunan Gunung Jati[3].

Pasaréyan[besut | besut sumber]

Tumuju pasaréan Sunan Drajat bisa liwat Surabaya utawa liwat Tuban liwat dalan Daendels (Anyer-Panarukan), nanging bisa uga liwat Lamongan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b . J.Abubakar dan Aminudin, Sajarah Kebudayaan Islam, Jilid II, PT. Hidakarya Agung Jakarta.hal 64.1998.
  2. a b .Tajjuddin, Abdurrahman, (1953),Dirasafat fi al-tarikh al Islam, Kairo, Mukyabah al-sunan al Muhammadiyah.
  3. Acmadi Wahid, dkk.Sajarah Kebudayaan Islam, Pudtaka Insan madani, Sléman.hal 152.2006.