Sunan Giri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sunan Giri iku Walisanga lan pangadeg karajan Giri Kedaton, sing dunungé ing laladan Gresik, Jawa Wétan. Sunan Giri lair ing Blambangan taun 1442[1].. Sunan Giri nduwèni sawetara dasanama, ya iku Raden Paku, Prabu Satmata, Sultan Abdul Faqih, Raden 'Ainul Yaqin lan Jaka Samudra. Sunan Giri disarèkaké ing désa Giri, Kebomas, Gresik[1][2].

Silsilah[besut | besut sumber]

Ing babad carita akéh kang beda antara carita siji lan sijiné, kayata silsilah Sunan Giri [1]. Sakjroning babad akéh kang nyeritakake ya iku anak Maulana Ishaq, ya iku wong kang mubaligh teka saka Asia Tengah [2]. Maulana Ishaq dicaritakake nikah (kawin) karo Dèwi Sekardadu, ya iku putri saka Menak Sembuyu panguasa tlatah ing Blambangan ing masa-masa akhir kekuasaane Majapahit [1][2].

Panemu liya sing maratélakaké yèn Sunan Giri uga minangka katurunan Rasulullah SAW; ya iku liwat jalur katurunan Husain bin Ali, Ali Zainal Abidin, Muhammad al-Baqir, Ja'far ash-Shadiq, Ali al-Uraidhi, Muhammad al-Naqib, Isa ar-Rummi, Ahmad al-Muhajir, Ubaidullah, Alwi Awwal, Muhammad Sahibus Saumiah, Alwi ats-Tsani, Ali Khali' Qasam, Muhammad Shahib Mirbath, Alwi Ammi al-Faqih, Abdul Malik (Ahmad Khan), Abdullah (al-Azhamat) Khan, Ahmad Syah Jalal (Jalaluddin Khan), Jamaluddin Akbar al-Husaini (Maulana Akbar),Ibrahim Zainuddin Al-Akbar As-Samarqandy (Ibrahim Asmoro), Maulana Ishaq, dan 'Ainul Yaqin (Sunan Giri). Umumé panemu kasebut adhedhasar riwayat pesantrèn-pesantrèn Jawa Wétan, lan cathetan nasab Sa'adah BaAlawi Hadramaut.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id) Syekh Hasanuddin: Pendiri Pesantrèn Pertama di Jawa Barat Republika Online: Jumat, 28 April 2006. Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "buku2" defined multiple times with different content Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "buku2" defined multiple times with different content
  2. ^ a b c (id)Bolland, BJ .1985.Pergumulan Islam di Indonésia .Jakarta:Grafiti Press.(halaman 123)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sunan_Giri&oldid=1051025"