Gayor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

GAYOR mono kalebu pérangané gamelan kang digawé saka kayu. Wujudé kaya gawangan kanthi cagak kiwa lan tengen, dhuwuré cagak watara 1,5 mèter, ndéné palangané watara 2,5 mèter dawané, ing palangané diwènèhi canthèlan, kanggo nggandhulaké gong, kempul utawa suwukan kanthi pluntur kang wus ditalèkaké ana ing pérangan mau. Lumrahé saben sak prangkat gamelan jawa ana telu, kang ngarep lan tengah kanggo manéka warna kempul, banjur kang mburi kanggo gong lan suwukan. Nanging uga ana kang nganggo gayor cukup loro, dipasang ngarep lan mburi sabanjuré kiwa lan tengen ditambahi palangan dawa minangka ijolé gayor tengah

Uga delengen[besut | besut sumber]