Menyang kontèn

Pluntur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pluntur ya iku pérangan gamelan kang awujud tali kang dironcé miturut kebutuhan siji gamelan. Kanggoné gendèr, slenthem dinggo ngrèntèng wilah-wilah lan diwènèhi tancepan pakon supaya wilahan bisa gumantung. Yèn kanggo kethuk, kenong, kempyang lan bonang dironcé ana ing rancakan kanggo numpangaké wijèn-wijèn gamelan mau. Pluntur uga ditalèkaké ana ing gong, kempul, suwukan kanthi ancas kanggo nggantung pérangan mau ana ing gayor supaya yèn ditabuh bisa nyuwara kang apik.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 
Piranti gamelan
Piranti Gamelan

Gong | Kempyang | Kethuk | Kempul | Kenong | Saron | Demung | Slenthem | Slentho | Bonang | Gendér | Gambang | Angklung | Kecapi | Siter | Celempung | Suling | Rebab | Kendhang | Bedhug | Kecer | Kepyak | Kemanak