Pluntur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pluntur ya iku pérangan gamelan kang awujud tali kang dironcé miturut kebutuhan siji gamelan. Kanggoné gendèr, slenthem dinggo ngrèntèng wilah-wilah lan diwènèhi tancepan pakon supaya wilahan bisa gumantung. Yèn kanggo kethuk, kenong, kempyang lan bonang dironcé ana ing rancakan kanggo numpangaké wijèn-wijèn gamelan mau. Pluntur uga ditalèkaké ana ing gong, kempul, suwukan kanthi ancas kanggo nggantung pérangan mau ana ing gayor supaya yèn ditabuh bisa nyuwara kang apik.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 
Piranti gamelan
Piranti Gamelan

Gong | Kempyang | Kethuk | Kempul | Kenong | Saron | Demung | Slenthem | Slentho | Bonang | Gendér | Gambang | Angklung | Kecapi | Siter | Celempung | Suling | Rebab | Kendhang | Bedhug | Kecer | Kepyak | Kemanak