Masjid Keramat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masjid Keramat Kerinci iku dumunung ana ing tlatah désa Koto Tuo, Pulo Tengah,Percam (Pawakilan Kacamatan) sakiteré Tlaga ing Kabupatèn Kerinci, Jambi, Indonésia. Masjid Keramat Kerinci madeg ing abad 18 (wolulas) lan dadi salah sijiné masjid kang tuwa dhéwé ing Kabupatèn Kerinci. Jeneng masjid keramat dijupuk saka kadadéan kang ana ing taun 1903 lan 1939 kang ada kadadéan kobongan lan lindhu ing tauh 1942.Uga ing mangsa panjajahan Kompeni taun (1903) lan Jepang taun (1942) masjid keramat kerinci dadi salah sijiné masjid kang wutuh saka ganasé perang.

Kalindungan[besut | besut sumber]

Wujud masjid Keramat Kerinci kang isih ngandut sajarah, unik lan bangunané isih asli ngugah Kolonial Walanda ngawe pangundang-undangan Ordonantie stbl 238/1931 kanggo ngelindungi kaanan kang ana ing masjid tuwa ing paninggalan sajarah

Arsitektur[besut | besut sumber]

Ing tengah-tengah masjid ngadeg anané sakaguru (saka utawa) kang isih ana kandutané ing saka pérangan kiwa kang memper wujud kreteg.Ing kreteg iki para muazin ngumandangake adan lan ngundang umat Islam kanggo njalanake salat lima wektu.Ing pérangan gebyok uga ana tulisan kaligrafi Al.Qurankang ngandut kaendahan lan artistic kang diciptakake déning Kiai Haji Usman lan Muhammd Surrah.

Rujukan[besut | besut sumber]